Tilbake

Eventyret om Beethoven (høst 2020)

EVENTYRET OM BEETHOVEN.

I anledning 250 -års jubileet for Ludvig van Beethovens fødsel har vi plukket fram eventyret om Beethoven fra serien om kjente komponister, skrevet av Minken Fosheim.

Forestillingen handler om Ludvig van Beethovens spennende liv, fra han var en liten gutt, til han spilte for konger og keisere som berømt komponist. Og vi får selvsagt høre historien om hvor vanskelig det ble for han da han litt etter litt mistet hørselen og ble døv.

Dukken Amadeus Marcellus Octavian Rosenstjert krydrer forestillingen med muntre innspill, og påstår at han er en av verdens beste dirigenter og komponister.

Kombinasjonen av korte musikkstykker av Beethoven i kombinasjon med fortelling, gjør forestillingen godt egnet for elever på småtrinnet.


Forteller/sanger: Isa Katharina Gericke

Dukkespiller: Helene Byhring Fosheim

Orkester: Arktisk Filharmoni

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Arktisk filharmoni
  • Produsent: DKS Bodø/Arktisk filharmoni

Om kunstner / utøver / gruppe

Siden opprettelsen i 2009 har Arktisk filharmoni (Arctic Philharmonic) blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter, og orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane. 

Publikumskommentarer