Tilbake

Carmen komprimert (høst 2019) (Arktisk filharmoni)

Carmen komprimert – Carmen på en time

Forføreren, erobreren og radikaleren Carmen krever friheten til å elske hva, hvem og når hun vil.​​​​​​​

Den vakre sigøynerkvinnen Carmen forfører menn med sin utfordrende væremåte. Korporalen Don Jose og tyrefekteren Escamillo faller begge for henne, og sjalusien mellom dem får skjebnesvangre konsekvenser for Carmen.

Vi møter Fortelleren i samtale med den gamle Don José i de spanske fjellene, og ber ham fortelle sin historie. Gjennom Josés egne ord, trer historien fram, og vi møter hele persongalleriet: Carmen, Toreadoren, bandittene og hans tapte kjærlighet, Micäela.

Vi presenterer en times forestilling av Carmen, komprimert! Forestillingen består av høydepunkter fra Carmen av Bizet: de viktigste ariene, ensemblene og melodiene.

 -I løpet av timen vil vi ha fått et forhold til karakterene og musikken i Bizets Carmen, gjennom en minimalistisk, men effektiv sceneverden.


Regi og replikker: Sigve Bøe

Sangtekster: Åse Krystad

Musikk: Bizets musikk bearbeidet og tilrettelagt av Øystein Jæger

Arktisk Filharmoni og studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo, Operahøgskolen

Lærerveiledning

Last ned:
Lærerveiledning

Førstehjelp til hvordan man kan forberede elevene og gå gjennom handlingen i Carmen på forhånd.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Arktisk filharmoni
  • Produsent: DKS Bodø / Arktisk Filharmoni

Om kunstner / utøver / gruppe

Siden opprettelsen i 2009 har Arktisk Filharmoni (Arctic Philharmonic) blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter orkesteret opp mellom 140-150 forestillinger- og konserter, og orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane. 

Publikumskommentarer