Tilbake

Drømmen om å fly

Aladdin har dukket opp på Norsk Luftfartsmuseum med sitt magiske teppe. Her tar han imot elevene og snakker om drømmen om å fly. Vi drar til Nordpolen og dramatiserer historien om Luftskipet Norge og Roald Amundsens drøm om å oppdage nytt land.

I dette opplegget får 1. trinnet bli kjent med Norsk Luftfartsmuseum og den sivile luftfartshistorien. Sammen med Aladdin får elevene utforske den nye utstillingen «Vi flyr!» gjennom dialog, undring og aktiv utprøving

Vi ønsker å gi elevene en best mulig opplevelse når de er hos oss. Vi har erfart at forberedelse kan være viktig. Lærerne bør gjerne snakke med barna på forhånd om hva et museum er, hvordan man oppfører seg på et museum, og hva som skal skje på museet akkurat den dagen.

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Norsk luftfartsmuseum

Om kunstner / utøver / gruppe

Norsk Luftfartsmuseum er Norges nasjonale museum for luftfart. Museet omfatter militær og sivil luftfartshistorie fordelt på rundt 12 000 m², og utstillingen er Nordens største innen luftfart. Museet som ligger i Bodø og er formet som en gigantisk propell, er tegnet av det lokale arkitektfirmaet Boarch arkitekter.

Publikumskommentarer