Tilbake

Sangskatten (vår 2021)

Viktig info

  • Foreløpig sanghefte ligger under 'lærerveiledning'
  • Lydfiler til øving ligger under vedlegg
  • Hvem synger spesielt på de forskjellige nummerene i tillegg til allsang-delene ligger under 'lærerveiledning'
  • I år er det rød løper slik at det skal være ekstra stas å dra i Stormen på Sangskatten. Derfor ønsker Arktisk filharmoni at dere pynter dere til konsert. De som er på scenen står allerede klar i bunad og dress.
  • De som går må huske å møte 10 minutter før konsertstart.


Se også link i margen til høyre ifra DKS Tromsø under 'Lenker' ->Sangskatten 2021 (her kommer det mer oppdatert info, men inn til videre kan dette brukes)

Synger dere fortsatt de gamle barnesangene? Kan unger i dag de samme sangene som deres besteforeldre lærte da de var barn?

Det er ikke uten grunn at NRK.supers «Sangfoni» er blitt en suksess. Ta en slitesterk barnesang, pakk den inn på nytt og la ungene leke med den. Hvor mange barneprogrammer klarer å fenge både null- og nittiåringer og samtidig bli en snakkis blant voksne. Noe av svaret ligger i den gode følelsen av fellesskap sang gir, i tillegg til sprudlende lek og glede som overstråler programserien.

Vi har latt oss begeistre, og inviterer til allsangkonsert. Kom og syng Alle fugler, Blåmann bukken min, Vi har en grevling i taket og mange flere, sprekt arrangert, akkompagnert av et sprudlende orkester og med et topptrent barnekor i front.

Ingen er for små og ingen er for gamle til å ha glede av SANGSKATTEN. Dette er konserten som sender deg syngende hjem, der du straks leter fram den gamle sangboka og planlegger familiekor.

Lærerveiledning

Last ned:

Læreplanmål

Fra Læreplanens generelle del:

Kulturarv og identitet: Utviklinga av identiteten åt kvar einskild skjer ved at ein lever seg inn i nedarva veremåtar, normer og uttrykksformer. Opplæringa skal derfor ta vare på og utdjupe den kjennskapen elevane har til nasjonale og lokale tradisjonar - den heimlege historia og dei særdrag som er vårt bidrag til den kulturelle variasjonen i verda.

Etter 2. årstrinn, Musisere

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

-bruke stemmen variert i ulike styrkegrader og tonehøyder

-imitere rytmer og korte melodier i ulike tempi, takt- og tonearter

-delta i leker med et variert repertoar av sanger, rim, regler, sangleker og danser

-delta i framføring med sang, samspill og dans

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Arktisk filharmoni (tidligere Nordnorsk Opera og Symfoniorkester)
  • Idé/opplegg: Marie Stokke/ Alice Sivertsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Arktisk Filharmoni: Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon - Arktisk Filharmoni (Arctic Philharmonic). Siden opprettelsen i 2009 har organisasjonen blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter orkesteret opp ca 200 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis. Orkesteret spiller fast i sine to byer Bodø og Tromsø, men har hele Nord-Norge og nordområdene som hjemmebane.

Domkirkens sangskole: Denne sang-institusjonen startet opp i 1970, og har siden utviklet seg til å innebære 7 kor for barn og ungdom. Korene har et travelt program igjennom året og har mange forskjellige oppdrag, også utenfor kirken. 

Publikumskommentarer