Tilbake

Ersvika Sami Siida avd. Jentofts Minde

OBS! - Vi jobber med å få gjort turnéplanen klar her med spesiell tanke på smittevern på denne produksjonen...

Elevene får oppleve en siida der vi jobber mot felles mål. Målet er å overleve dagen på en gammeldags måte. Barna får lære om planter og urter og den samiske levemåten både i ny og gammel tid. Nytt av året er at det er etablert ei smie i siidaen der barna får prøve seg på å smi kroker. I den gruppen er det behov for å bruke en lærer som hjelper til med å passe på. Det er plass til tre elever om gangen, da det er viktig med høy sikkerhet der. 

Det er viktig at elevene har gode klær etter været, de skal være ute en hel skoledag. Det vil bli bållukt i klærne. Hvis det blir veldig dårlig vær er det nok plass under tak til alle elevene, men målet er å være ute. Det blir laget mat i løpet av dagen, men det kan være greit med en ekstra matpakke i tilfelle noen av elevene ikke vil spise det som blir servert, eller om noen har allergier som må tas hensyn til. Hvilken mat som blir laget vil variere litt. 

Det vil være mange forskjellige ting som elevene kan velge å være med på, for eksempel matlaging, smie, forskjellige håndtverksteknikker med mer. Starten der det blir fortalt om samisk liv i gamle dager er obligatorisk for alle å være med på.

Les mer om Ersvika Sami Siida her...

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Ersvika Sami Siida

Publikumskommentarer

Kjempebra opplegg, fra start til mål. vi ble møtt med to fantastisk flotte verter, og vi ble godt ivaretat på alle vis. Vi lærte mye om samisk tankegang og verdier, og dette ble knyttet til miljøvern. så var det veldig artig at ungene fikk lage fine ting og at de fikk være med og lage mat og kose med kaninene. Publisert av: Misvør skole (klasse - Misvær) – 7.11.2019 13:46