Bodø kommune
Postadresse: Postboks 319, 8001 Bodø
Besøksadresse: Hålogalandsgata 25, 8003 BODØ
Epost: dks@bodo.kommune.no Telefon: 75 55 66 64 , 97572694 • kontakt: Den Kulturelle Skolesekken v/Bodø kulturskole
Besøksadresse: Hålogalandsgata 25, 8001 Bodøtlf: 75556664 , mob: 97572694
Animasjonsverksted
Produksjonsliste
Program

Animasjonsverksted

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Elevene skal jobbe sammen med Meike Zylmann en hel skoledag for å lage animasjonsfilm. De skal bli kjent med begreper som storyboard og filmteknikken Stop-motion.

Dette skoleåret satser DKS også på animasjon på IPAD. Skolene som ønsker animasjonskurset  med skolens egne IPAD's må gi beskjed til Meike på e-post før lærerkurset onsdag 27.september. Vi ønsker også å tilby elever som har gode ferdigheter nye utfordringer. Dette blir gjennomgått på lærerkurset.

Alle elevene skal ha ferdig en film i løpet av skoledagen. Disse vil bli lagt ut på www.filmfestsalten.no

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Meike Zylmann

Om kunstner / utøver / gruppe

Meike Zylmann kommer opprinnelig fra Nord-Tyskland, men flyttet i ung alder til Danmark. Der bodde hun i 10 år før hun flyttet til Nord-Norge i 2004.

Hun er utdannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi (1998-2004) i Århus og jobber med Videokunst, installasjon, maleri og foto. Hennes verker er vist på internasjonale, og nasjonale kunstutstillinger og filmfestivaler. Hun liker å eksperimentere med narrative uttrykksmåter innenfor fiktive kortfilmhistorier og gleder seg til å utforske dette univers sammen med elevene i 6.trinn.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Animasjon
Foto: Meike Zylmann
Eksempel på storyboard
Foto: Meike Zylmann
Animasjon
Foto: Meike Zylmann
Kulisser
Foto: Meike Zylmann
Meike
Foto: Arve Svendsen
Prosess
Foto: Arve Svendsen
Film
Trinn: 6 - 6
Turnéplan: Animasjonsverksted
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Den Kulturelle Skolesekken BodøTlf: 75556664
Kontaktperson utøver
Meike Zylmann (Billedkunstner)
Sjøveien 2b8050 TverlandetMobil: 98027803Mail :Meikezylmann@yahoo.com
Programlengde
Hel skoledag
Arena / rom
Klasserom
Er workshop
Ja
Workshop
I sammenheng med Den Kulturelle Skolesekken, blir animasjonsverkstedet avholdt i slutten av 2016. Siste skoleår ble det laget 120 korte animasjonsfilmer.Jeg var veldig imponert over de flotte ungene som deltok. Jeg har samlet erfaringene etter fjorårets produktsjoner, og sender en kort oversikt over det jeg mener er viktig til årets animasjonsfilm produktsjoner.
For at elevene får tid til animering, redigering og lydredigering den dagen jeg kommer til skolen,er det viktig at elevgruppene er ferdig med:Korte replikkerBakgrunnkulisserPlastelina til figurer
Dagsplan: Kl 8.00, jeg kommer til skolen og setter opp utstyret med læreren.Kl 11.00 – 12.00,mat og friminutt (Dette varierer selvfølgelig fra skole til skole).Kl 12.00 – 13.40, lage rulletekster, spille inn lyd, laste ned lydefekter og musikk, filmen blir formatert og er ferdig.Kl 13.40 – 14.00, visning av filmer og oppsummering.(Send meg gjerne en beskjed i tilfellet at skolen starter tidligere enn kl 8.30 )
Bærehjelp
ja
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Lærerkurs onsdag 27. september kl. 12:00-15:30 på Aspåsen skole, lillesal.
Utstyr skolen må stille med:Storskjerm + høytaler (til visning av film og animasjonsprogrammer). 2 -3 lange skøjteledninger som kan strekkes tvers igennom klasserommet.1 stk. minnepen med minst 6 GB                                        (dette til å overføre elevenes filme fra Mac til lærerens egen PC).Plastelina og ulike materialer til kulissene.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Bodø kommune