Bodø kommune
Postadresse: Postboks 319, 8001 Bodø
Besøksadresse: Hålogalandsgata 25, 8003 BODØ
Epost: dks@bodo.kommune.no Telefon: 75 55 66 64 , 97572694 • kontakt: Den Kulturelle Skolesekken v/Bodø kulturskole
Besøksadresse: Hålogalandsgata 25, 8001 Bodøtlf: 75556664 , mob: 97572694
Filmkurs "fra Ide til ferdig film"
Produksjonsliste
Program

Filmkurs "fra Ide til ferdig film"

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Å lage en film handler ofte om å formidle en historie på en måte som egenasjerer. Det kan for eksempel være en trist, morsom eller skummel film. Uansett hvilken sjanger det er noen hovedregler som gjelder. Dramaturgi er måten en historie blir fortalt. Vi finner dramaturgi i alle slags fortellinger, også lærerens foredrag om aminosyrer. Den dramaturgiske modellen vi bruker i film, ble nedskrevet av Aristoteles, men har alltid vært en del av mennesket fortellerteknikk. Den går ut på at alle gode historier har en viss oppbygging og struktur. Det vil si en start, midtdel og slutt. Vi har alle hørt noen som begynner med slutten av historien sin, for så å forteller starten. Da blir det sjelden like spennende å lytte til resten. Den dramaturgiske modellen er med å gjøre historien din mest mulig engasjerende for seeren, og beholder oppmerksomheten gjennom hele fortellingen.

Jeg skal sammen med elevene gå gjennom denne modellen på helt lavt nivå, og få dem til å tenke slik en forfatter tenker når en skriver. Dette skal ikke begrense, men åpne muligheter for å lage historier som holder et høyt nivå. Kursene blir som workshops hvor klassene gruppevis skal utvikle idéer og starte på manus til filmen. Vi skal også se eksempler på hva en god historie kan være, samt jobbe med motivasjonen for å lage noe sammen. Håpet er at elevene skal få en mestringsfølelse av å lage en god idé, noe som vil motivere for å fullføre filmen.


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Tord Olsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Tord Theodor Olsen: Regissør med et kreativt driv etter de gode historiene. Han er utdannet journalist og har jobbet med kortfilm, dokumentarer og nyhetsproduksjon. 


Multimedia og vedlegg

Bilder

Tord - Filmfest.jpg
Film
Trinn: 10 - 10
Praktisk informasjon
Programlengde
2 1/2 time
Arena / rom
Klasserom
Merknad
Lærerkurs tirsdag 29/8 kl 1000-1500 på Stormen Biliotek
Husk at alle skolene må melde inn en filmkontakt til DKS
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Bodø kommune