Bodø kommune
Postadresse: Postboks 319, 8001 Bodø
Besøksadresse: Speiderveien 4, 8008 Bodø
Epost: dks@bodo.kommune.no Telefon: 75556650, 95449556 • kontakt: Den Kulturelle Skolesekken v/Bodø kulturskoleBesøksadresse: Speiderveien 4, 8008 BodøMob: 95449556
Kontaktperson:
Bendik og fritidsklubbene
Produksjonsliste
Program

Bendik og fritidsklubbene

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Bendik

Fra Frukt til Parkenfestivalen

Bak artistnavnet Bendik, er det en jente som heter Silje Halstensen.

Før hun ble en kjent norsk artist, bodde hun i Bodø og var en aktiv del av musikkmiljøet her.

Hun deltok første gang Frukt ble arrangert, spilte i bandet Laura, og var med å starte Kjerringråkkfestivalen. I dag har hun etablert seg som en unik låtskriver med sitt eget prosjekt Bendik, har gjort hundrevis av konserter, gitt ut to album, og blitt nominert som årets liveartist av P3Gull to ganger. For å nevne noe.  

Rundt om i Bodø finnes det i dag en rekke åpne tilbud for ungdom som alle har mulighet til å benytte seg av. Alt fra fritidssenter med aktiviteter og spill der man kan møtes, til øvingsrom for band, dans, og teater, i tillegg til kurs og større arrangemen som Frukt-uka, og UKM.

Som 8.klassing har man endelig mulighet til å benytte seg av disse, og derfor ønsker Kulturkontoret i Bodø Kommune å invitere alle 8.klassinger til Hunstad Kultursenter for å informere om alt vi har å tilby.

Der blir det konsert med Bendik, film, konkurranser og aktiviteter som alle kan delta på. Hvert fritidssenter stiller med egen stand der man kan få info og svar på alt man måtte lure på.

Vi ønsker at alle elvene tar med seg mobiltelefon for å kunne få informasjon, ta egne bilder, og for å kunne delta i en spørreundersøkelse som ligger ute på nett.

Nettkoder blir delt ut når man ankommer.

I forkant av arrangementet ønsker vi at alle elevene ser en musikkvideo med Bendik for å gjøre seg kjent med musikken.Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bodø kommune
  • Kunstnere/grupper: Bendik og fritidsklubbene i Bodø

Om kunstner / utøver / gruppe


HISTORIE
Sterke kontraster har alltid fulgt Silje Halstensen siden hun begynte å gå under navnet Bendik. Det er en jente med en gutts navn. Det er såre tekster i mektig innpakning. Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester.

Siden Bendik for alvor begynte å markere seg i 2012 har hun utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Den hyppige turnévirksomheten kombinert me...d Siljes formidlingsevne og fabelaktige band har vært med å gjøre Bendik-konsertene til noe helt eget. Publikum og presse har latt seg rive med, og i både 2013 og 2015 ble Bendik nominert til årets liveartist under P3 Gull.

Våren 2016 slapp hun albumet Fortid, som hadde flere låter i høy rotasjon hos NRK P3 og ga henne sin andre Spellemann-nominasjon på tre år – denne gang i kategorien «popsolist».

Albumet ble etterfulgt av en svært omfattende turné sammen med hennes faste band. Anmelderne var unisone i sin begeistring, og i løpet av sommermånedene høstet Bendik femmer på terningen under blant annet Slottsfjell- og Parkenfestivalen, mens avisa Nordlys ga full pott under Buktafestivalen og beskrev henne som «en formidler av sjelden format».

Sommeren 2017 gjør hun et knippe utvalgte festivaler, deriblant Vinjerock, Sommerfesten på Giske og Festspillene i Nord-Norge.


Multimedia og vedlegg

Bilder

SS_Bendik-000704-kopi.jpg
SS_Bendik-000060-kopi.jpg

Video/Lyd

Annet
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Arrangører
Arrangert av:
Bodø kommune